Ziekenhuis dag 4

13.00u
Vanochtend heeft de uroloog opnieuw een echo gemaakt. Het verloop gaat zoals verwacht en prognose ziet er goed uit, maar er zitten nog aardig wat stolsels in de nier en blaas. Die komen er uit door heel véél drinken en ’s nachts vocht via infuus en daarbij is de katheter noodzakelijk. En iedereen die dat ooit heeft gehad zal direct toegeven dat zo’n katheter vervelend, onhandig en pijnlijk is. Als die er uit is en het zonder ook goed doorloopt, de pijn voldoende onder controle is, de bloeddruk en het HB goed blijven èn de intake (voeding) voldoende is, kan Gideon thuis verder herstellen. Wanneer dat precies zal zijn is niet goed te zeggen. We zitten hier iig nog tot maandag, maar we weten uit ervaring dat we geduld nodig hebben.

Het duurt allemaal langer dan gehoopt, maar Gideon wordt hier goed verzorgd. Verder gaat het best goed met hem, behalve dat hij heel moe is, voornamelijk in bed moet blijven, waar ook weer ongemak bij komen kijken. Hij krijgt op gezette tijden pijnstilling ivm pijn in de buikstreek (door de gebroken rib, de nier, door de katheter en de beurse plek zelf).
Gelukkig is dit een kinderafdeling en is er wel wat afleiding. We hebben ontdekt waar de PS5 staat, de pedagogisch medewerker kwam met een VR bril en Gideon heeft inmiddels 4 verschillende apparaten gevonden waar hij Minecraft op kan spelen. 😁 Daarnaast zijn bezoekjes ook heel fijn, al moeten we dat tot een minimum beperken, want hij heeft alle energie nodig voor zijn lichamelijke herstel.

Mocht je een kaartje of iets willen sturen kan dat naar het WKZ in Utrecht, afdeling Papegaai voor Gideon ter Borg. Ik denk dat hij dat wel kan waarderen 😊

19.50u
Gideon heeft sinds vanmiddag veel pijn en is doorlopend aan het spugen. Nu vooral gal, meer dan anders. Door zijn geschiedenis zitten de organen niet op de originele plek en mede daardoor is de oorzaak niet direct aan te wijzen. Voor nu denken ze aan koliekpijn door het passeren van bloedstolsels vanuit de nier.
Hij krijgt nu weer medicatie en vocht via het infuus om de maag te ontlasten.
Voor ons als ouders is het echt vreselijk om ons eigen mannetje weer zo te zien lijden, hij moet het allemaal maar doorstaan…
Hij wordt goed in de gaten gehouden, dat is fijn.

Het is niet (meer) mogelijk een reactie te plaatsen

Een reactie op “Ziekenhuis dag 4

  1. Lieve Gideon,

    Wat ben je sterk en moedig! Je doet me denken aan jouw bijbelse voorganger die ondanks ontzettend veel tegenslag zijn vertrouwen wist te vinden bij God.

    In Richteren 6:12 zegt de engel van de Here tegen Gideon: ‘De Here is met je, dappere held!’ En ik geloof en bid dat de engel van de Here ook naar jou toe komt Gideon om dat te zeggen, dappere held! Dat hij je mag beschermen in het verdere herstel en dat je Gods armen om je heen mag voelen in je slaap, in het ongemak, in de pijn en daar omheen.

    Ik zie er naar uit om je snel weer te zien jongen, je bent sterk en moedig!

Het is niet (meer) mogelijk een reactie te plaatsen

nl_NLDutch