Ziekenhuisbezoekjes

Marieke had vorige week vrij veel last van haar buik door het teveel aan vruchtwater. Vooral ’s nachts veel harde buiken en daarbij ook pijn. Omdat ik mij daarover best zorgen maakte heeft ze uiteindelijk toch maar even de verloskundige gebeld.
Die zei dat we daarvoor Nijmegen moesten bellen en dat ze rustig(er) aan moest doen. Daarna werden we door Nijmegen gebeld om een afspraak te verzetten, dus hebben we direct even om advies gevraagd. Ze wilden ons toch voor de zekerheid even zien. Daar hebben ze het vruchtwater opgemeten en een hartfilmpje van ukkie gemaakt. Het vruchtwater was weer flink meer dan de vorige keer, maar gelukkig nog niet te erg dat er “afgetapt” moest worden. En met ukkie zelf ging het verder helemaal goed. Die was lekker druk aan het rondzwemmen.

De hoeveelheid vruchtwater wordt goed in de gaten gehouden en Marieke moet meer rust houden. Afwachten en vruchtwater aftappen is eigenlijk ‘kiezen tussen 2 kwaden’ op dit moment. Afwachten zou in het meest ernstige geval kunnen leiden tot vroeggeboorte, maar aftappen geeft ook kans op vroeggeboorte. Dus zolang het veilig blijft voor Ukkie, wachten we gewoon af en is de pijn prima te dragen. (volgens Marieke J)

Vandaag zijn we weer naar Nijmegen geweest voor controle en een gesprek met de kinder-uroloog. De laatste keer ‘gewone’ controle was bijna 3 weken geleden dus we waren erg benieuwd hoe het met ukkie (van binnen) ging. Na een uitgebreide echo bleek dat alles nog een beetje het zelfde was, wat op zich fijn is omdat het erop lijkt dat vooralsnog alleen een stuk lever door het middenrif naar boven is gekomen. Hopelijk blijft dit werken als een soort stop zodat er geen andere organen meer naar boven schieten. 

De kinder-uroloog kwam ook even langs om extra naar de niertjes en urineweg te kijken die allemaal wat aan de grote kant waren. Hij vertelde ons dat dit natuurlijk niet het grootste probleem was. Na de geboorte wordt eerst het middenrif behandeld en zodra Ukkie stabiel is, zullen ze verder naar de nieren kijken. Direct na de geboorte wordt wel vast met antibiotica gestart tegen infecties. Geen reden voor bezorgdheid, maar wel in de gaten houden hoe het zich ontwikkelt.

Dus, al met al redelijk positief. Marieke zal vanaf nu ook onder controle van het ziekenhuis vallen vanwege het teveel vruchtwater. Helaas dus weer weg bij de verloskundige.. De komende twee weken staan er nog 3 afspraken in Nijmegen gepland, dus het wordt best veel. Maar – we hebben natuurlijk alles voor ons ukkie over.  🙂

Het is niet (meer) mogelijk een reactie te plaatsen


Berichten 1 tot en met 9 van totaal 9
 

Eunice

vrijdag, 07-09-12 08:20

Joh 14:27 ter bemoediging

Jullie zijn kanjers!!
X

 

Els Laman uit Almere

woensdag, 05-09-12 21:28

Ik weet niet wat ik moed zeggen ,jullie zijn zo dapper!
Heb grote bewondering voor jullie

 

Frouwina Tap uit Naarden

woensdag, 05-09-12 19:23

Lieve schatten!
Wat fijn om op deze wijze toch met jullie mee te kunnen leven!
Heel veel sterkte en kracht.
Frouwina

 

petra snoek uit amersfoort

dinsdag, 04-09-12 21:09

hallo jongelui,

wat vind ik jullie moedig om toch te laten weten hoe moet allemaal gaat en vooral met de kleine laten we bidden voor jullie
gr petra

 

Marianne de Groot uit Almere

dinsdag, 04-09-12 20:20

Wat intensief en spannend steeds voor jullie en wat blijven jullie moedig! We bidden jullie en Ukkie Gods bescherming en zegen toe.
Henk en Marianne

 

marijke uit leusden

dinsdag, 04-09-12 19:31

Hallo Marieke en Nathanael,
bedankt voor het delen.
ik blijf danken in gebed....
liefs Marijke.

 

Joni uit Amersfoort

dinsdag, 04-09-12 19:30

Jammer bij de vk weg maar oh wat fijn dat ze hun werk goed doen in Nijmegen! We bidden voor ukkie, we zijn zo benieuwd naar je!! En kracht voor jouw Marieke, je bent een bikkel! trots op je!! Hug Joon

 

Richard Klomp uit Hoogland

dinsdag, 04-09-12 18:43

Lieverds, we zien samen met jullie uit naar Gods voortgaande zegen en verdere doorbraak. Love you!

 

Benjamin

dinsdag, 04-09-12 17:56

Bedankt voor de update. Jullie zijn kanjers! :-) En ik blijf voor jullie en Ukkie doorbidden vanuit Jeruzalem;-)
lfs,
Ben

 
 
nl_NLDutch